Gå til indhold

Idræt

Idrætspolitikkens hovedmål er at styrke idrætsbevægelsen i hele dens mangfoldighed.

De frivillige foreninger er en hjørnesten i dansk idræt, og foreningerne modtager hovedparten af den offentlige støtte, som tilfalder idrætten fra staten og kommunerne. Det anslås, at ca. 2 mio. danskere dyrker idræt i en af landets ca. 16.000 idrætsforeninger.

Idrætsforeningerne er en vigtig del af den danske kultur, og de er med til at sætte normer og skabe sociale færdigheder - og netværk. Men danskernes idræts- og motionsudøvelse foregår også uden for foreningerne. Det kan være helt "selvorganiseret", som når man alene eller sammen med venner jogger, løber på rulleskøjter eller spiller fodbold. Eller det kan være i de kommercielle fitnesscentre, hvor mange styrketræner eller dyrker aerobics.

Idrætspolitikkens hovedmål er at styrke idrætsbevægelsen i hele dens mangfoldighed.

Det er idrætspolitikkens mål at styrke befolkningens - herunder især børn og unges - mulighed for at dyrke idræt og motion i alle sammenhænge og ikke mindst at understøtte den foreningsbårne idrætskultur med de unikke kvaliteter, som denne besidder. Det er også et mål at skabe en stærk dansk eliteidræt. Eliteidrætten er med til at markedsføre Danmark, den inspirerer og skaber nationale samlingspunkter - og en stærk dansk eliteidræt er en forudsætning for at få store idrætsbegivenheder til landet. Et særligt højt prioriteret mål er bekæmpelsen af doping på både bredde- og eliteniveau. Dopingen er et internationalt problem, så indsatsen foregår også internationalt i bl.a. verdensantidopingagenturet WADA.

  Nyheder

  Læs de seneste nyheder på idrætsområdet:

   RSS feed

   Dokumenter

   Rammeaftale (pdf)Hestevæddeløbssportens Finansierings Fond 2012-2014
   Rammeaftale (pdf)Danmarks Idræts-Forbund 2012-2014
   Rammeaftale (pdf)Danske Gymnastik- og idrætsforeninger 2012-2014
   Rammeaftale (pdf)Dansk Firmaidrætsforbund 2012-2014
   Rammeaftale (pdf)Lokale og Anlægsfonden 2012-2014
   Rammeaftale (pdf)Anti Doping Danmark 2009 - 2012
   Rammeaftale (pdf)Sport Event Denmark 2014
   Rammeaftale (pdf)Team Danmark 2013-2016

   Fakta

   Yderligere information om idræt:

   Institutioner og udvalg

   Lovgivning

   Publikationer

   Støtte

   v%uxKv%ux6ov