Kulturministeriets billedstrategi

Danske kunstnere skaber nye illustrationer til Kulturministeriet

Udvalgte publikationer illusteret af A kassen
Kulturministeriet har valgt at lade danske billedkunstnere stå for de illustrationer, der i fremtiden skal bruges på ministeriets publikationer og markedsføringsmateriale. Der første to udvalgte er kunstnergruppen A Kassen og kunstneren René Schmidt.

Et nyt foto- og illustrationskoncept

Kulturministeriet har længe haft et ønske om at styrke sin kommunikation ved at udvikle et foto- og illustrationskoncept, der supplerer ministeriets visuelle identitet. I den forbindelse har ministeriet valgt at indbyde danske kunstnere til at skabe en række nye fotos og illustrationer, der skal bruges som det bærende element i den generelle branding og markedsføring af Kulturministeriet. Kunstnergruppen A Kassen og kunstneren René Schmidt er de første, der har skabt nye illustrationer.

De første udvalgte leverandører...

Kunstnergruppen A Kassen består af Søren Petersen, Morten Steen Hebsgaard, Christian Bretton-Meyer og Tommy Petersen. Alle fire kunstnere er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007. A Kassen bor og arbejder i København. A Kassen arbejder i sin kunst på humoristisk og overraskende vis med installationer, fotografier og skulpturer.

René Schmidt er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og bor og arbejder i Viborg. René Schmidt beskæftiger sig med foto, skulptur og tegning. Hans værker tager ofte udgangspunkt i en poetisk computerskabt verden, hvor der ikke er langt fra fantasi til virkelighed og fra nutid til fremtid.

Kulturministeriet har valgt at lade skiftende kunstnere stå for ministeriets fotos og illustrationer til publikationer, annoncer, hjemmeside mv. De valgte kunstnere kan i princippet være fra forskellige kunstneriske discipliner. Som kvalitetskriterium vælges kunstnerne ud fra, at de tidligere professionelt har arbejdet med fotografi, ligesom de valgte kunstnere tidligere har opnået støtte ved en af ministeriets støtteordninger.

Det nye illustrations- og fotokoncept for Kulturministeriet er udviklet i samarbejde med designbureauet e-Types. Både A Kassen og René Schmidts fotos og illustrationer er allerede taget i anvendelse.

Se illustrationer og læs interview med René Schmidt

Se fotos og læs interview med kunstnergruppen A Kassen

 

Udvalgte forsider illustreret med billeder fra kunstnergruppen A kassen